13 september 2014
16:00

Haparanda FF

Referat: OAFF - Haparanda FF

Seriens vassaste anfall OAFF mot seriens bästa försvar Haparanda slutar salomoniskt 0-0 i en match med fysiskt spel och högt tempo. Första halvlek är inledningsvis helt jämn och ingen av lagen förmår skapa några målchanser. I den 28:e minuten är det ändå HFF som får matchens första riktigt vassa läge när Toni Tuominen blir fri mot Kotten som gör en utmärkt fotparad. Det blir halvlekens enda skarpa målchans och paussiffrorna blir då 0-0.

Andra halvlek inleds med ett HFF-inlägg som nickas i en lobb som träffar överkanten av ribban - där tycktes Kotten ha koll på läget. Första kvarten av andra är Happis det lag som äger lite mer boll men chansmässigt är det tunt för båda lagen. I den 64:e minuten studsar en boll upp på Elios hand varvid assisterande vinkar för hands och domaren blåser straff. Fram kliver Carlos Soriano som slår en lite svag straff som Kotten chansar rätt på och klarar utan några större problem. Sista kvarten blir lite mer irriteraad då båda lagen går för tre poäng och det är också då som OAFF skapar sina farligaste målchanser, först genom Jocke Larsson som skjuter tätt utanför från straffområdeslinjen och sedan Johannes Pekkari som bryter sig igenom men skottet går utanför. Haparanda har också en målchans när vi inte får bort bollen ur straffområdet men ur bra läge blockeras skottet. Utmärkte domare Jan-Ola Ericsson blåser av matchen som slutar 0-0.

Sett över hela matchen skall nog OAFF vara nöjda över att få med sig en poäng då HFF har dom två vassaste målchanserna i form av ett friläge och en straffspark. Matchen höll hög klass och var såväl intensiv som fysisk. Spelmässigt var det mycket jämnt och målchanserna var inte många. Dagens största plus går till Kotten i målet som med två kvalificerade räddningar höll oss kvar i matchen. I ett bra OAFF-försvar var Liam Alldén i stort sett felfri och vågade sig också på offensiva raider. Anders Palo tog allt i huvudspelet. På mitten plussar vi för Daniel Mäki och offensivt var Hector Garcia den främste. I ett stabilt Haparanda går plussen till backlinjens Aleksi Autionniemi samt matchens lirare i forwarden Carlos Dominguez Soriano.

Laget: Kotten Ylipää - Liam, Palo, Elio, Micke K - John, Svanlöv, Mäki, Jocke - Hector - Johannes
Avb: Adam, Joel